lauantai 11. marraskuuta 2017

Fiikus


Fiikus sai lisää lankaa. Nyt virittelin lähinnä puun oikeaa puolta. Siitä tulikin aika hyvä.

Vasen puoli on näemmä noussut vähän, pitänee vielä säätää.

Tämä näyttää hyvin sekavalta kuvissa. Yritän kasvattaa oksat ilman oksapilviä, "luonnollisesti", vaikka käsite onkin aika venytetty tässä yhteydessä. Rakenne näkyy vasta kun lehdet poistetaan, ja sen vuoro on vasta sitten joskus.

En halunnut käyttää aikaa kuvankäsittelyssä, niin se on nyt tuommoinen. Kaikenlaisia virheitä näkyy.

Tuossa m,uuten kuva parin viikon takaa, ylhäältä päin. Ehkä siitä näkee mitä tässä ajetaan takaa?




4 kommenttia:

  1. Tosi hyvän kuvan olet saanut napattua. Ja ylhäältä otetussa kuvassa näkyy hyvin kuinka tasaisesti kasvu jakautuu ympäri puuta.

    Oletko muuten koskaan miettinyt tuon alimman ison oksan poistoa? Ja ehkä siihen tilalle voisi taivuttaa takaata seuraavaksi alinta oksaa. Tyhjä tila rungon alaosan kohdalla vasemmalla ja siitä vähän matkan päässä oleva pienempi oksa voisi korostaa tuota rungon paksuutta.

    VastaaPoista
  2. Olen miettinyt ja on sitä muutkin ehdotelleet. Aina se mahdollisuus on olemassa. Toistaiseksi mennään näin. Se olisi sitten ihan eri puu, ja pidän tästä puusta enemmän.

    VastaaPoista
  3. Vasemman puolen uloimmat oksat ovat mukavan kiharaisia. Johtuuko se siitä, että olet pitänyt pitkään tuota lankaa? Miten pitkään pidät lankaa paikoillaan??? Olen aivan aloittelija bonsaiden kanssa. ;)

    VastaaPoista
  4. Lankaa pidetään kunnes se uhkaa pureutua kaarnaan.

    VastaaPoista